Szparagi zapiekane w cieście francuskim.

Piątek, 18.06.2021

Co potrzebujesz:

  • pęczek szparagów – najlepiej 18 szt
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • 6 plastrów sera żółtego
  • mix sałat z roszponką, papryka, pomidory, inne ulubione warzywa

Sposób przygotowania:

* szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki
* ciasto podziel na 6 równych części 
* weź 3 szparagi, owiń je plastrem szynki parmeńskiej i żółtym serem
* połoz na cieście i zawiń boki, tak, by utworzyło sakiewkę. Boki lekko sklej ze sobą. 
* piecz ok 20 min, w piekarniku ustawionym na 180°.
* zjedz z ulubionymi warzywami. 

Wartość na jedną porcję: 355 kcal, 15,3 g B, 19,9 g T, 26,5 W. 

(B- białka, T- tłuszcze, W- węglowodany)