Szparagi zapiekane w cieście francuskim.
Piątek, 18.06.2021
Co potrzebujesz:
- pęczek szparagów – najlepiej 18 szt
- opakowanie ciasta francuskiego
- 6 plastrów szynki parmeńskiej
- 6 plastrów sera żółtego
- mix sałat z roszponką, papryka, pomidory, inne ulubione warzywa
Sposób przygotowania:
* szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki
* ciasto podziel na 6 równych części
* weź 3 szparagi, owiń je plastrem szynki parmeńskiej i żółtym serem
* połoz na cieście i zawiń boki, tak, by utworzyło sakiewkę. Boki lekko sklej ze sobą.
* piecz ok 20 min, w piekarniku ustawionym na 180°.
* zjedz z ulubionymi warzywami.
Wartość na jedną porcję: 355 kcal, 15,3 g B, 19,9 g T, 26,5 W.
(B- białka, T- tłuszcze, W- węglowodany)