Pieczony łosoś z kaszą gryczaną i fasolką szparagową
Środa, 05.05.2021
Nie masz pomysłu na obiad? Oto szybkie i zdrowe danie! Gotowe w zaledwie 25 minut
Co potrzebujesz na 1 porcję:
- łosoś świeży 100 g
- kasza gryczana biała 50 g
- garść pieczarek
- fasolka szparagowa 100 g
- 2 łyżki masła
- koperek, sok z cytryny, pieprz, sól
Przygotowanie:
1. Rybę umyć, oczyścić z łusek, osuszyć. Przyprawić, na wierzch położyć łyżkę masła.
2. Rybę zapiec w piekarniku przez ok 20 min, ustawionym na 180 stopni.
3. W tym czasie ugotować kaszę, zgodnie z przepisem na opakowaniu.
4. Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce i pod smażyć chwilę na maśle, aż zmiękną. Połączyć z ugotować kaszą.
5. Fasolkę ugotować do miękkości, ok 10 min.
Smacznego !
Wartość odżywcza: 525 kcal, 30,8 B, 23,6 T, 46,7 W.
Wszystkie produkty kupiłam w Lidl Polska . Polecam Wam zakupy ryb w Lidlu, bo wybór jest bardzo duży, a ryby świeże i smaczne.