Pieczony łosoś z kaszą gryczaną i fasolką szparagową

Środa, 05.05.2021

Nie masz pomysłu na obiad? Oto szybkie i zdrowe danie! Gotowe w zaledwie 25 minut

Co potrzebujesz na 1 porcję:

  • łosoś świeży 100 g
  • kasza gryczana biała 50 g
  • garść pieczarek
  • fasolka szparagowa 100 g
  • 2 łyżki masła 
  • koperek, sok z cytryny, pieprz, sól 

Przygotowanie: 

1. Rybę umyć, oczyścić z łusek, osuszyć. Przyprawić, na wierzch położyć łyżkę masła. 

2. Rybę zapiec w piekarniku przez ok 20 min, ustawionym na 180 stopni. 

3. W tym czasie ugotować kaszę, zgodnie z przepisem na opakowaniu. 

4. Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce i pod smażyć chwilę na maśle, aż zmiękną. Połączyć z ugotować kaszą. 

5. Fasolkę ugotować do miękkości, ok 10 min. 

Smacznego !

Wartość odżywcza: 525 kcal, 30,8 B, 23,6 T, 46,7 W. 

Wszystkie produkty kupiłam w Lidl Polska . Polecam Wam zakupy ryb w Lidlu, bo wybór jest bardzo duży, a ryby świeże i smaczne.